Pensiunea Larix – traditie si modern intr-un „tot” ardelenesc

Am auzit multe despre Pensiunea Larix, dar … am avut indoieli. Intr-un final m-am hotarat sa vad cu ochii mei daca cele citite si auzite sunt intocmai cu realitatea. Zis si facut! La inceput de vara, ma hotaresc sa imi petrec 3 zile la munte. Ce poate fi mai placut decat sa-ti petreci cateva zile pe Valea Ariesului la o pensiune ce sfideaza standardele arhitecturii traditionale. De regula, in Romania, “pe afara-i vopsit gardul si inauntru-i leopardu’”. Trebuie sa recunosc faptul ca nu mica mi-a fost mirarea cand am descoperit ca, intr-adevar, Pensiunea Larix se ridica la rangul de pensiune traditionala din punct de vedere geografic si cultural, dar complet diferita din punct de vedere arhitectural. Aici, doamna Marinela, imbina cu foarte mult bun gust traditionalul Vaii Ariesului cu inventivitatea si debordarea inginereasca a arhitectului din secolul XXI. Pensiunea este cu mult diferita de traditionalismul zonei. Desi se pastreaza traditionalismul pe verticala, pensiunea este cu totul si cu totul deosebita pe orizontala. Toate camerele sunt concepute mansardat, toate camerele au lumina naturala din belsug, sala de mese si cea de recreatie sunt inundate de lumina. Nu de pomana a fost pensiunea ce a obtinut premiul la Bienala de Arhitectura in anul 2008. Mai multe detalii despre acest lucru se pot citi aici: http://www.arhiforum.ro/arhitecti/skbd.

Nu doar arhitectura este cea care atrage la Pensiunea Larix! Traditia motilor, bunul simt, specific ardelenilor, sunt doar doua dintre calitatile care te fac sa petreci un sejur de neuitat pe Valea Ariesului.

Pensiunea Larix, situată în comuna Sălciua, este aşezată pe malul râului Arieş într-un bazinet depresionar situat între Munţii Trascăului şi Muntele Mare.

Varietatea reliefului carstic, prin spectaculozitatea sa, numeroasele rezervaţii naturale prezente în zonă precum şi caracteristicile climatice asigură un peisaj pitoresc şi unic,deosebit de atractiv din punct de vedere turistic.

Dupa cum ne relateaza domana Marinela Marian (administratorul pensiunii Larix), “Avem gradina de legume, certificata ecologic (fara ierbicide, etc). Carnea de vita, porc si pui este din animale vii sacrificate aici, dulceturi, muraturi, ciuperci, cateva bauturi sunt autohtone. In concluzie avem mancaruri fara conservati si nu din supermarket.” Iata ca se poate; mancaruruile de la Pensiunea Larix sunt din ferma proprie, certificate ecologic.

Pensiunea Larix este deosebita intr-utotul. Aici avem parte de peisajul carstic oferit de Masivul Trascau si Muntle Mare, avem parte de ospitalitatea traditionala ardeleneasca si de noutate arhitecturala. Serviciile puse la dispzitie de doamana Marinela Marian, administratorul pensiunii, satisfac si cele mai exigente cereri, astfel ca aici avem parcare in curtea pensiunii, internet wireless, biliard si tenis de asa, piscina exterioara, gratar, terasa, loc de joaca. Practic, tot ce ti-ai putea dori a fost inglobat intr-o singura locatie.

Multitudinea obiectivelor turistice ce pot fi vizitate in zona (Vanatarele Ponorului, Pesterea Poarta Zmeilor, Huda lui Papara, Manastirea Sub Piatra, etc). In ceea ce ma priveste, pot spune ca pensiunea Larix este locul ideal pentru petrecerea unui sejur de neuitat in Apuseni.

Autor: http://rodrumetie.wordpress.com

Pentru rezervari si alte informatii:

sat Subpiatră, comuna Sălciua, jud Alba
România
Tel : +40 763 819 090
Email: contact@larix.com.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *