Paralela45 a lansat prima aplicaţie de turism din România pentru tablete şi smartphone

Anul acesta, cunoscutul touroperator român a dezvoltat, cu o echipă de programatori, o aplicaţie care îl ajută pe orice client posesor de tabletă şi smartphone să îşi găsească vacanţa dorită foarte uşor. Potrivit unui comunicat de presă primit de la Paralela 45, este prima aplicaţie de turism din România şi una dintre puţinele de genul acesta din lume.

Aplicaţia este împărţită pe 6 secţiuni:

Sejururi individuale – pune la dispoziţie pachete cu transport propriu

Chartere – pune la dispoziţie pachete cu transport avion

Circuite – tururi cu transport avion şi autocar

Crăciun – o selecţie de pachete şi servicii în perioada Crăciunului

Revelion – o selecţie de pachete şi servicii în perioada Revelionului

Ski – pachete pentru ski în cele mai cunoscute ţări din Europa în sezonul de ski 2012-2013

Fiecare serviciu este organizat pe ţări, regiuni şi zone geografice astfel încât din 3-4 clickuri clientul să îşi poată rezerva pachetul dorit din destinaţia dorită. Tarifele se afişează în timp real şi motorul de calcul ajută clientul ca să îşi creeze o cerere personalizată pe datele de călătorie dorite. Rolul acestor aplicaţii este acela de a veni în întâmpinarea clienţilor  pentru a le oferi cele mai noi informaţii în cel mai scurt timp posibil. Ofertele Speciale, Pachetele Last Minute vor fi accesibile în cel mai scurt timp şi dintr-un singur click pe tabletă sau telefon. Timpul mic de încărcare, accesul facil la informaţie, informaţiile complete şi relevante au fost criteriile care au stat la baza construcţiei acestei aplicaţii. “Cele mai noi dezvoltări tehnologice şi servere dedicate fac ca, din punct de vedere tehnic, soluţia noastră să fie una de top printre soluţiile europene. Suntem prima companie din România care a dezvoltat o aplicaţie de genul acesta şi printre puţinele din Europa”, se mai precizează în comunicatul Paralela 45.

Această aplicaţie este foarte utilă atât clientului final, cât şi touroperatorului, deoarece, cred eu, ori va aduce clienţi noi şi îi va fideliza pe cei deja existenţi. Din ce în ce mai mulţi turişti, în special din Europa, Statele Unite, Japonia, China sau Australia folosesc smart phone-ul sau tableta pentru rezervări online. Circa 30% din spanioli, de exemplu, au efectuat anul acesta rezervări pentru avion şi hotel prin intermediul aplicaţiilor folosite pe telefonul mobil. De altfel, mulţi specialişti susţin că smart phone-urile şi tabletele constituie viitorul comerţului electronic. Şi, în anumite cazuri, chiar şi prezentul.

Iată o statistică şi o estimare a eMarketer despre evoluţia rezervărilor prin telefon mobil în Statele Unite:

2010: 8 milioane (9,2% din totalul rezervărilor online)
2011: 11,9 milioane (12,6%)
2012: 15,8 milioane (16,1%)
2013: 20 milioane (19,6%)
2014: 25 milioane (23,8%)
2015: 30,2 milioane (27,9%)
2016: 36,3 milioane (32.5%)

De asemenea, potrivit unui studiu al WorldPay, 6% dintre utilizatorii de smart phone au efectuat rezervări de bilete de avion în perioada iunie 2011 – iunie 2012. Însă pondere celor care intenţionează pe viitor să facă rezervări pe telefonul mobil este de 58%!

Paralela 45 activează de peste 23 de ani pe piaţa vacanţelor, fiind cel mai cunoscut brand de turism din România (verificat şi în chestionarele făcute de mine de-a lungul timpului, pentru diversele studii). Paralela 45 a fost votată patru ani la rând drept „Cea mai de încredere agenţie de turism din România”, conform studiului independent Reader’s Digest.

 

6 comentarii


  1. Felicitări pentru idee, sunt și eu curios de propagarea aplicației în piață.

    Ar fi de folos și un link spre aplicația de Android, până la urmă acestea sunt dominante.

    Răspunde


  2. Dar de ce nu sunt si aplicatii comode pentru bilete avia? Deja cind peste 50% de utilizatori stau zilnic de pe telefoane smart. Ar fi foarte OK sa fie ceva bun si comod. Nu prea am gasit.

    P.S. poate recomanda cineva ceva bun?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *