Destinaţie inedită de Revelion: Kenya cu zbor charter

De sărbători, mai precis de Revelion, românii se vor putea afla în Kenya doar după… 7 ore de zbor. Practic, aceasta este cea mai îndepărtată destinaţie operată din România, cu zbor charter (deci cursă directă cu avionul, închiriat de către touroperator).

Avionul, operat de compania naţională TAROM, rămâne în Kenya, nu se întoarce, automat preţul fiind foarte bun. Programul are incluse cinci zile la Mombasa şi două de Safari. Promotorul acestui Revelion cald, de “savană”, este touroperatorul Paralela 45, unul dintre cele mai cunoscute branduri de turism din România.

Cazarea este asigurată în hoteluri de 3, 4 şi 5 stele, iar sejurul durează 7 nopţi. Preturile pornesc de la 2020 de euro de persoană şi ajung până la 2340 de euro de persoană. Taxele de aeroport şi catering sunt de 295 EURO / persoană, iar taxa de viză, de 50 EURO / persoană.

Pachetul turistic include transferurile de la aeroport, 2 nopţi cazare cu pensiune completă şi safari în Parcul Naţional Tsavo Est în perioada 28.12 – 30.12.2012 şi 5 nopţi cazare cu demipensiune la hotel Serena Beach Resort 5* sau la alte hoteluri de 4 şi 5 stele în perioada 30.12 – 04.01.2013. Masa festivă de Revelion este inclusă în preţ.

Kenya – printre altele, şi ţara bunicilor preşedintelui SUA, Barack Obama -, este considerată „bijuteria Africii de est” şi are printre cele mai frumoase plaje de pe continent, o viaţă sălbatică dar şi o infrastructură turistică incredibil de sofisticată. Mai presus de toate, Kenya este un loc pentru safari iar o zecime din teritoriul său constă în parcuri naţionale şi rezervaţii. Peste 50 de parcuri şi rezervaţii acoperă teritoriul ţării, existând chiar şi şase parcuri marine în Oceanul Indian.

Kenya are o populaţie diversă fascinantă, cu peste 40 de triburi diferite, fiecare cu propria limbă şi cultură. Triburile cele mai mari includ Kikuru, Luyia şi Luo, însă cei mai faimoşi sunt localnicii înalţi îmbrăcaţi în rosu din tribul Masai, care încă duc o viaţă semi-nomadă. Cultura Swahili, cu un amestec de african şi asiatic, se află de-a lungul coastei, unde a prosperat secole de-a rândul datorită comerţului cu bărcile din lemn de stejar vechi „dhow” peste Oceanul Indian cu Arabia şi Persia. În pofida unei vieţi mult mai austere decât în Europa, locuitorii sunt foarte deschişi şi prietenoşi şi ştiu să primească turiştii.

Capitala Kenyei este Nairobi, numele acesteia provenind de la Ewaso Nyirobi din massai, care înseamnă ape răcoroase. Al doilea oraş ca mărime este Mombasa, situat de-a lungul Oceanului Indian. Este un important port şi principalul centru turistic de pe coastă. Mombasa are una din cele mai frumoase plaje şi recifuri din Africa, iar inima oraşului se află în zona veche, printre străzile înguste şi arhitectura modernă.
Oraşul reprezintă un amestec cultural, aici putând fi văzute numeroase moschei, temple hinduse şi biserici creştine. Viaţa de noapte este foarte animată, de-a lungul coastelor fiind plasate cluburi de noapte cu diferite tematici, adresate diferitelor genuri iar hotelurile au propriile evenimente de divertisment.

Principalele atracţii turistice din Mombasa: Kizingo, principala zonă rezidenţială, sediu al The State House şi a Mombasa Golf Club, Kibokoni, parte a oraşului vechi cu o arhitectură Swahili, Fort Jesus, Makadara, parte a oraşului vechi, Ganjoni, zona rezidenţială.

Vârful sezonului turistic este în lunile ianuarie şi februarie, anotimpul fierbinte şi uscat din această perioadă fiind considerat cel mai plăcut. Tot atunci păsările din Kenya vin în stoluri mari spre lacurile din zona Marii Falii.

Turiştii care doresc acest pachet trebuie să aibă paşaport valabil minim 6 luni de la plecarea din Kenya şi o pagină liberă pentru aplicarea vizei. Atenţie! Termenul limită de înscriere, când se poate plăti încă un avans de 50%, este 20 noiembrie. Deci nu a mai rămas mult timp pentru un Revelion unic în viaţă.

Pentru alte amănunte, obţineţi toate informaţiile şi puteţi face şi rezervare urmând link-ul:

http://www.paralela45.ro/charter/charter-kenya

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *