Salsa Caliente – un restaurant spaniol autentic în Bucureşti

Înfiinţat în 2009, restaurantul Salsa Caliente este locul ideal pentru a vă bucura de deliciile bucătăriei spaniole, dar şi de a vă distra împreună cu prietenii la sfârşit de săptămână. Situat pe Intrarea Iulia Haşdeu nr. 1 (la intersecţie cu Strada Popa Tatu, spre Calea Griviţei).

În fiecare seară de vineri şi sâmbătă, un D.J. cubanez încinge atmosfera şi te face să dansezi până dimineaţa. Cele trei nivele – pub – discotecă – restaurant, decorate în mod diferit, cu o expoziţie de tablouri tematice pe pereţi, sunt completate de o terasă intimă, umbroasă, ideală pentru un moment de relaxare în timpul zilelor călduroase.

Restaurantul are 80 de locuri înăuntru, din care 40 pentru fumători, şi 40 de locuri pe terasă. Este o locaţie pentru evenimente şi distracţie, dar dacă nu doriţi să vă deplasaţi de acasă sau de la birou însă vreţi să vă delectaţi cu preparate culinare spaniole, se pot face şi comenzi la telefoanele 0723.531.841, 0720.300.400 sau 0728SALSA3.

Din meniu recomandăm o mulţime de specialităţi spaniole precum Cordera con Tomates, Dorada a la Plancha, Tortilla Relenas, dar şi Sangria cât cuprinde. Pe meniu este scris şi timpul de preparare. Salsa Caliente este deschis de luni până joi, între orele 13.00 şi 24.00, vineri şi sâmbătă între orele 13.00 şi 05.00, iar duminica este închis.

 

„Celebra formaţie de muzică latino Rafaga a luat masa la noi timp de o săptămână şi a cântat împreună cu clienţii”

Interviu cu Octavian Firan, director general Salsa Group

Cum v-a venit ideea înfiinţării restaurantului şi cum a fost perioada de început? Se ştie că gastronomia este o artă, iar fiecare restaurant are propria lui poveste…

– În 1992 am deschis o societate de import-export care nu a mers prea bine şi de aceea m-am gândit împreună cu asociatul spaniol să deschidem un restaurant cu specific spaniol care se numea Valencia, oraşul de provenienţă al acestuia. Restaurantul a mers extraordinar iar în 2002 am vândut afacerea deoarece asociatul s-a relocat în Spania. Aşa a început povestea cu restaurantele. Între timp, până în 2006, am deschis terasa Salsa în Vama Veche, cunoscută de cei care frecventează staţiunea. Din 2006 am deschis restaurantul Salsa Picante, care însă devenea tot mai neîncăpător. Ne-am hotătât astfel să deschidem într-o locaţie nouă un restaurant mai mare, care să se preteze pentru petreceri, ring de dans. Aşa a luat naştere, în anul 2009, Salsa Caliente

– Prin ce vă diferenţiaţi de celelalte restaurante concurente? Ce aduceţi original?

– Meniul şi decorul specific spaniol, cu un design diferit pe fiecare dintre cele 3 nivele.

– Care este conceptul general al meniului dvs. şi care sunt principalele specialităţi pe care le oferiţi, ce preferă clienţii? Dacă doriţi, vă rog să ne oferiţi amănunte şi despre bucătarii dvs.

– Principalele specialităţi, fabada asturiană, paella, preparate din peşte şi fructe de mare cum ar fi dorada a la sal şi calamar a la romana, pulpo a la gellega. Maestrul nostru bucătar, Cristi Avanu, este premiat la competiţii internaţionale, ocupând locurile 2 şi 3 la concursuri din Istanbul şi Kremlin. Are o pregătire solidă în restauraţie în Lyon şi Cadiz.

Ce băuturi recomandaţi din meniul dvs. şi cum se pot asorta ele cu mâncarea?

– Sangria, agua de valencia şi când ne aprovizionăm direct din Spania, digestiv pacharan. Bineînţeles că în lista de băuturi se regăsesc cocktailuri ca mojito, cuba libre, caipirinha, daiquiri etc.

– Care este profilul clientului dumneavoastră?

– În timpul zilei avem mulţi clienţi de la corporaţii care vin în special pentru masa de prânz iar seara sau la sfârşit de săptămână, persoane care preferă o ambianţă initimă şi caldă. Organizăm însă şi petreceri tematice cu muzică şi dans.

– Cum selectaţi personalul?

– Restaurantul nostru, de fapt restaurantele, sunt o afacere de familie dar bineînţeles că avem şi colegi care s-au alăturat afacerii noastre în urmă cu foarte mulţi ani, cum ar fi bucătarii.

– Aveţi programe de fidelizare pentru clienţi, organizaţi evenimente? Dacă da, vă rugăm să exemplificaţi.

– Desigur, oferim clienţilor fideli un card de reducere de 10% şi organizăm orice fel de eveniment până la capacitatea de maxim 140 de persoane. De exemplu, pe 1 noiembrie am organizat Dias de Los Todos Santos, şi am avut ca invitaţi atât membri ai comunităţii spaniole, cât şi români. Cu toţii s-au bucurat de preparatele autentice spaniole.

– Doriţi să faceţi şi alte investiţii de profil?

– Deocamdată în Bucureşti nu mai deschidem dar într-un viitor este posibil să deschidem pe litoral.

– Dacă printre clienţi aţi avut personalităţi, VIP-uri etc., vă rugăm să îi amintiţi.

– Preşedintele clubului de fotbal FC Sevilla alături de staff-ul tehnic al echipei; celebrul grup specializat în tango argentinian, Tango Pasion. Au trecut pragul restaurantelor noastre şi vedete din România, cântăreţi precum Randi de la cunoscutul grup Morandi, Călin Goia de la Voltaj, actori din telenovele autohtone, fotbalişti ca Brandan, Miranda, Tatu şi alţii.

 

– Povestiţi-ne un moment plăcut, inedit, din istoria restaurantului pe care îl reprezentaţi.

– Celebra formaţie de muzică latino Rafaga a luat masa timp de o săptămână, cât au stat în Bucureşti. În fiecare seară, trupa interacţiona cu clienţii, se cânta împreună. Ne bucurăm să spunem că restaurantul nostru are o atmosferă extraordinară, pe care cei îndrăgostiţi de cultura spaniolă o pot înţelege mai bine decât oricine.

A consemnat Cosmin Ivan

Managing partner markete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *