România – o fotografie şi o poveste (10)

Peisaj de poveste la Predeal. Foto: Traian Bădulescu

Predeal (în maghiară Predeál, în germană Schanzpass) este un oraş din judeţul Braşov, România. Este oraşul situat la cea mai mare altitudine din ţara noastră (1.030-1.110 m).
În prezent, Predealul este cunoscut mai ales prin sporturile de iarnă, oferind posibilitatea de a schia pe 5 pârtii, datorită telescaunului şi teleschiurilor de care dispune.

Staţiunea Predeal este recomandată tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slăbite, pentru recuperarea ulterioară a suprasolicitărilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburărilor endocrine şi al problemelor de creştere ale copiilor. Principalii factori de cură sunt aerul curat, fără praf sau alţi agenţi alergici, bogat în ozon şi radiaţii ultraviolete, atmosferă ionizată şi presiunea relativ scăzută a aerului.

Printre obiectivele turistice mai importante putem aminti: Mânăstirea Predeal, Cimitirul Legionar de la Predeal (aflat în spatele Mânăstirii Predeal), Vila Mareşalului Antonescu (situată în zona Cioplea din Predeal), Statuia Eroului poet Mihail Săulescu (situată la intrarea în Predeal dinspre Braşov), Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena (aflată în centrul oraşului Predeal).

Un comentariu


  1. cam cat % din turistii aia de ausgut sint fosti locuitori/urmasi ai urbei plecati spre tari mai calde acum vreo 50 de ani? cam ce fel de statistici se fac despre acesti turisti, pt a sti ce sa oferim in continuare?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *