Unde mai putem petrece sărbătorile de iarnă. Azi ofertele Alltur

ChristmasMarketJenaSărbătorile de iarnă se apropie din ce în ce mai mult, putem spune că ne aflăm pe ultima sută de metri. Ca de obicei, îmi face plăcere să vă recomand ofertele unor agenţii de turism serioase, cu vechime pe piaţă şi care nu au avut niciodată probleme.

Astăzi ne oprim la ofertele Alltur, un touroperator specializat atât pe Bulgaria, cât şi pe outgoing în general precum şi pe destinaţii exotice. Dacă de Revelion românii aleg destinaţii montane sau exotice, de Crăciun, ei preferă destinaţii mai tradiţionale, care să inspire atmosfera sfintelor sărbători. Una dintre cele mai interesante destinaţii este Viena – un oraş imperial, unde nu te plictiseşti niciodată. Alltur oferă un Crăciun ideal la Viena, pentru 200 de euro de persoană, cu tot cu transport cu avionul. Sejurul de 4 nopţi, cu mic dejun inclus, are loc în perioada 24-28 decembrie. Turiştii vor fi cazaţi la hotelul de 3 stele Thuringer Hof, situat aproape de centrul oraşului. Ca servicii opţionale, sunt de menţionat Viena Hop-on-Hop-off 24h – 27 EUR/ persoană, tur de oraş şi vizită la Palatul Schonbrunn (3 ore cu ghid vorbitor de limba engleză) – 41 EUR/ persoana precum şi Concert Strauss & Mozart: de la 55 EUR/ persoană.

Amintesc că în această perioadă sunt deschise vestitele pieţe de Crăciun vieneze. Majoritatea se închid pe 24 decembrie, însă mai găsiţi deschise în timpul minisejurului de Crăciun Piaţa de Crăciun de la Palatul Schonbrunn (până pe 1 ianuarie) precum şi Christmas Village Maria-Theresien Platz, situată între Muzeele de Istorie şi de Ştiinţe Naturale, deci ultracentral, până pe 26 decembrie.

Pentru amatorii de schi, recomandăm petrecerea Revelionului într-o staţiune din Bulgaria. De exemplu, pentru 5 nopţi de cazare cu demipensiune la hotelul Lion, de 4 stele, din Borovets, veţi plăti 300 de euro de persoană, plus 70 de euro de adult şi 35 de euro de copil (4-12 ani) pentru cina festivă de Anul Nou.

Este o percepţie doar că Italia este neapărat scumpă. Tot un revelion la schi în Italia costă de la 430 de euro de persoană, fără transport, cu cazare cu demipensiune la hotelul Malga Ciapela de 2 stele, din Marmolada. Cina festivă va costa încă 70 de euro de persoană.

Pentru cei care doresc un revelion mai aristocratic, le recomandăm Elveţia, cu vestita localitate Crans Montana. Pentru 1040 de euro de persoană în cameră dublă, puteţi petrece sărbătoarea trecerii dintre ani la hotelul de 3 stele Valaisia. În acest caz, serviciile includ 7 nopţi de cazare cu demipensiune (pentru perioada 27 decembrie – 3 ianuarie), precum şi cina festivă.

Ei bine, la final am lăsat amatorii de destinaţii exotice. Şi eu vă recomand din tot sufletul Thailanda. phuketEste o ţară exotică deosebită, şi vă spun secretul ei. Pe lângă peisajele de vis, plajele superbe şi hotelurile de mare calitate, oamenii şi serviciile contribuie cel mai mult. A vedea Thailanda nu înseamnă doar să mergi în Bangkok şi în Pattaya, cea mai apropiată staţiune de capitala ţării. Ci şi vizitarea sudului ţării. Alltur vă propune un revelion tip circuit, care îmbină Thailanda şi Malaiezia, în Phuket, Kuala Lumpur şi, fireşte, Bangkok. Cazarea are loc în hotelurile Hotel Andaman Seaview Karon 4*, PhuketSheraton Imperial Kuala Lumpur 5* şi Pullman Bangkok G 5*, Bangkok (la acesta am stat şi eu cu mai mult timp în urmă şi merită… 6 stele). Ce ar mai fi de spus? Perioada este 27 decembrie – 9 ianuarie), iar preţul este de 2125 de euro de persoană, cu zbor inclus. Ca un pont, Thailanda este o ţară foarte ieftină, transportul fiind cel care costă mai mult.

Ca de obicei, vă recomand să vă faceţi, la agenţia de la care achiziţionaţi pachetul turistic, asigurările de sănătate (Doamne fereşte, nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla şi nu cred că vă doriţi să scoateţi din buzunar mii de euro dacă veţi avea probleme de sănătate) şi storno (la fel, nu se ştie dacă nu vi se va întâmpla ceva justificat înainte de petrecerea concediului, gen incendiu, probleme de sănătate etc.).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *