Aproape totul despre apartamentele în regim hotelier din Bucureşti

regim hotelier bucuresti universitateÎn ultimii 5 ani, tarifele hoteliere din Bucureşti au scăzut mult. La bază stau două motive: criza economică, dar şi concurenţa ridicată. Însă cea mai ieftină alternativă raport preţ-calitate e constituită de apartamentele în regim hotelier, în special pentru individuali sau pentru grupurile mai mici. Închirierea în regim hotelier devine din ce în ce mai populară şi în România, după ce, peste graniţă, este deja o practică uzuală.

Tarifele sunt accesibile şi încep de la 30 euro/noapte/apartament (pot sta două persoane la acest tarif). În plus‚ majoritatea apartamentelor sunt situate ultracentral în inima Bucureştiului‚ în blocuri frumos amenajate‚ cu interfon‚ lift si cu parcare publică‚ la câteva minute de punctele de atracţie ale oraşului: muzee‚ magazine‚ cinematografe‚ cluburi şi restaurante. Apartamentele au una‚ două sau trei camere şi pot fi cazate două‚ patru‚ şase persoane. Toate apartamentele în regim hotelier din Bucureşti sunt recent renovate‚ mobilate confortabil şi îţi conferă facilităţile de care ai nevoie: aer condiţionat‚ TV cu cablu‚ internet‚ lenjerie‚ prosoape‚ săpun‚ şampon‚ frigider‚ uscător de păr‚ fier de călcat dar şi bucătărie utilată cu aragaz‚ cuptor cu microunde‚ farfurii‚ tacâmuri. Facilităţile suplimentare pe care le ofera proprietarii de apartamente în regim hotelier sunt tur de Bucuresti‚ mic dejun‚ spălătorie‚ recomandari ale unor firme de livrare mâncare‚ amenajări florale etc. aceste servicii suplimentare fiind contra cost.

Aceste apartamente reprezintă o soluţie atât pentru micile grupuri care participă la evenimente, conferinţe, seminarii etc., cât pentru turiştii de leisure, care vin pentru a vizita Bucureştiul, în cadrul unor programe tip city break. Majoritatea apartamentelor sunt grupate în reţele care pot cuprinde de la zeci la sute de apartamente, situate ultracentral şi central. Deci, în cazul unui grup, să spunem, de maxim câteva zeci de persoane, se pot oferi condiţii unitare de cazare.garsoniera amzei 2

Printre clienţii apartamentelor în regim hotelier se numără oameni de afaceri, antreprenori, expaţi, persoane care lucrează la diverse proiecte desfăşurate cu instituţii ale statului, dar şi turişti în perioada concediilor.
Diferenţa faţă de un hotel este că într-un astfel de imobil te simţi mai aproape de conceptul de casă, de locuinţă. Pentru că ai bucătăria ta, poţi găti la fel ca acasă, plus intimitate maximă.

Dacă te îndrăgosteşti de Bucuresti şi vrei să rămâi o perioadă mai lungă de timp, beneficiezi şi de reducere consistentă, în funcţie de locaţia aleasă.

Subliniez că apartamentele în regim hotelier sunt clasificate şi trebuie să respecte anumite norme, asemeni hotelurilor sau pensiunilor. Acestea sunt înregistrate la Autoritatea Naţională pentru Turism, garsoniera amzei bucatarie 2la categoria “Alte forme de cazare”. Autoritatea de resort  acordă un număr de stele, în funcţie de gradul de renovare, îmbunătăţiri sau dotări. Cel mai mare număr de  stele este de trei, în acest caz. Aceasta deoarece de la trei stele în sus ar trebui să ai şi servicii precum piscine, săli de conferinţe, lounge-uri sau săli de fitness. Oricum, confortul este, în general, ridicat, similar unei camere de hotel.

“În cazul apartamentelor pe care le administrez, putem oferi şi servicii de restauraţie. De exemplu, la parterul apartamentelor pe care le deţin în zona Pieţei Universităţii putem oferi vouchere atât pentru mic dejun, cât şi pentru prânz sau cină, la preţuri avantajoase, precum şi servicii de catering direct la apartament. Avantajul este că în clădirea cu apartamentele amintite există patru localuri selecte”, subliniază Dan Anghelescu, director general “La Piovra Turista”, care administrează, direct sau în parteneriat, peste 50 de apartamente în regim hotelier situate în zone centrale ale Capitalei.

Aceste apartamente pot fi rezervate atât de prin sistemele de rezervări online, cât şi prin anumite agenţii de turism. De exemplu, “La Piovra Turista” are în portofoliu, după cum spuneam, peste 50 de apartamente în regim hotelier. Atunci când apelaţi la serviciile unui astfel de tip de cazare, vă recomand să verificaţi dacă apartamentele sunt clasificate şi să solicitaţi factură.

garsoniera amzei bucatariegarsoniera amzei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *