România – o fotografie şi o poveste (24)

Pontonul Hotelului Insula din Neptun. Foto: Traian BĂDULESCU

Statiunea Neptun este situata intre Olimp la nord si Jupiter la sud,  la 35 Km de Constanta si 8 km de Mangalia. Pozitia statiunii prezinta totusi un dezavantaj, deoarece intre statiune si mare exista un complex de lacuri, care se interpun intre hoteluri si plaja. Astfel incat statiunea Neptun nu se poate lauda cu niciun singur hotel construit pe plaja. In schimb vegetatia bogata, linistea si o plaja buna compenseaza acest dezavantaj.

Neptun, considerat varful turismului romanesc de pe litoral, in anii de dinainte de ’89, a pierdut  locul fruntas in favoarea statiunii Mamaia, din cauza incercarilor esuate de privatizare a sa in toti acesti ani, a luptelor in jurul acapararii spatiilor de cazare si a lipsei de investitii serioase in baza de cazare.Totusi numarul hotelurilor privatizate s-a marit iar investitiile facute in unitatile private si construirea catorva locatii noi de mare confort fac ca statiunea Neptun sa ramana una din cele mai atractive destinatii de vacanta din Romania.

Neptun are una din cele mai bine amenajate plaje de pe litoral, concurand cu succes cu plajele din Statiunea Mamaia. Plaja principala este cunoscuta sub numele de La Steaguri” si se continua cu plaja din Jupiter in partea de sud, respectiv cu plaja din Olimp in partea de nord. Plaja statiunii Neptun are o latime medie cuprinsa intre 30 si 100 m.

Un comentariu


  1. Ce frumoasă este această imagine!
    Într-adevăr lacul şi mica lui insulă sunt locuri de care îmi amintesc cu drag, mai ales din copilărie când alergam pe poduleţele înconjurate de apă.
    Îmi place idea blogului. Aştep în continuare poveşti 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *