Vacanta de miliardar: Romanii cu bani se duc in Dubai

Bloombiz, 19 iulie 2011

http://www.bloombiz.ro/turism/vacanta-de-miliardar-romanii-cu-bani-se-duc-in-dubai_1493376

„Dubai este inca o destinatie foarte solicitata de romani. Sunt turisti care aleg croaziere de cateva saptamani, sau un sejur de 10 zile la un hotel de sapte stele cum e Burj Al Arab si pot sa dea si 5.000-10.000 de euro de persoana”, a declarat Traian Badulescu, General Manager Travel Advisor Media. Potrivit acestuia, au fost si cateva cazuri pe an de pachete intre 30.000 si 50.000 de euro cumparate de familii instarite.


Spre ce destinatii se indreapta romanii?

In sezonul estival romanii aleg destinatiile din Bulgaria, Grecia si Turcia.

Turistii romani aleg si litoralul romanesc, dar in scadere fata de anul trecut cu 15-20%, potrivit estimarilor facute de tour-operatori. Totusi, vorbim de un milion de turisti.

Motivul principal este faptul ca anul acesta este un an mai bun, am mai iesit din criza si romanii se orienteaza catre destinatii externe.

Cum sunt pachetele in aceasta vara in Grecia, tinand cont de criza de acolo?

Ei le-au ieftinit tocmai ca sa atraga turisti, au mai ieftinit chiar si cu 10% -15% sau au promovat mai multe oferte speciale.

Au mers mai bine rebooking-urile pe Grecia, destinatii precum Halkidiki sau Paralia de tipul „plateste unul pleaca doi” sau „platesti cinci nopti stai 6”.

Probleme de securitate nu sunt in toata Grecia, doar in Atena sunt demonstratii.

Singurele probleme ale turistilor pot fi totusi grevele: cand avem o greva pe aeroport se provoaca disfunctionalitati, nu mai merg avioanele sau cand sunt greve in benzinarii oamenii nu mai au cum sa-si alimenteze masina.

Se feresc turistii de statiunile elene?

Nu am vazut o reticenta a turistilor. Intr-adevar se informeaza mai mult, dar cei care aveau intentia ferma de a merge nu isi schimba planurile.

2011 putea fi anul Greciei daca nu ar fi avut evenimentele pe care le-au avut. Suferind ca imagine insa, au pierdut turisti dar pana la ora actuala o duc mai bine decat anul trecut.

Anul acesta, grecii au raportat cresteri de pe mai multe piete, au incercat sa se promoveze mai agresiv, pentru ca pana la urma turismul este una dintre sansele de redresare ale Greciei si ei sunt constienti de asta.

Aleg romanii pachete pentru tari exotice?

Sigur ca aleg. Aici vorbim de turismul de lux in care nu sunt multi turisti, pana in 20.000 de turisti pe an care aleg pachete exotice pentru Brazilia, Thailanda, Mexic sau croaziere.

Segmentul este unul relativ constant si chiar s-au inregistrat cresteri usoare de la an la an.

Cel mai mare paradox a fost ca singurul segment care a inregistrat o crestere in 2009, cel mai dificil an de criza, a fost segmentul croazierelor si al turismului de lux.

Vorbim de oameni care au ceva bani, iar turismul de lux se ieftinise pe plan mondial atunci, din cauza crizei.

E un segment de turisti care nu e afectat de criza: oameni de afaceri, de top management care sunt dispusi sa dea minim 2000 de euro de persoana.

Cele mai solicitate destinatii de lux sunt insulele exotice: in Caraibe avem Republica Dominicana, Cuba, la Oceanul Indian sunt cautate Seychelles, Mauritius si Maldive, iar in Arhipelagul Indonezian avem Bali ca destinatie de top.

O alta destinatie mai scumpa este Dubai care este inca o destinatie foarte solicitata de romani.

Sunt turisti care aleg croaziere de cateva saptamani, sau un sejur de 10 zile la un hotel de sapte stele cum e Burj Al Arab si pot sa dea si 5.000-10.000 de euro de persoana.

Au fost si cateva cazuri pe an de pachete intre 30.000 si 50.000 de euro cumparate de familii instarite.

De ce ar alege un turist strain sa vina sa vada Marea Neagra in Romania si nu in Bulgaria?

Litoralul nostru nu are multi turisti straini, cam 1% din totalul turistilor de pe litoral sunt straini.

Aproape jumatate din turistii straini care vin pe litoral vin pentru tratament si refacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.