Mirajul Estului…

Rusia, alături de celelalte state din fostul spaţiu sovietic, a reprezentat în perioada comunismului una dintre puţinele destinaţii unde mai puteau călători românii. Şi nici aici foarte uşor… Trebuia să faci parte din structurile partidului, să ai ceva relaţii sau merite deosebite la locul de muncă.

După 1989, a apărut mirajul Vestului, deşi prima destinaţie de masă accesată de către români a fost Turcia, cu Istanbul şi micul comerţ. În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi români doresc ALTCEVA, doresc să descopere sau să redescopere destinaţii, să efectueze circuite, să cunoască…

Una dintre „noile” destinaţii o reprezintă Federaţia Rusă. În primul şi în primul rând cu Sankt Petersburg, Moscova şi croazierele pe Volga. Să obţii viză de Rusia nu este deloc dificil. Foarte rar au existat refuzuri legate de viza turistică. Turistul trebuie să prezinte la secţia consulară anumite acte. Este nevoie de voucher turistic şi de confirmarea de primire a turistului străin din partea unei firme de turism din Rusia. Consulatul Federaţiei Ruse recomandă turistului care doreşte să viziteze Rusia să apeleze la o agenţie de turism din România care are un partener din Rusia. Aceste firme trimit o comandă acolo, care cuprinde categoria de hotel, itinerarul, perioada etc.

O agenţie de încredere pentru Federaţia Rusă, specializată pe această destinaţie şi pe

circuite în general, este Paralela 45.  Aceasta propune circuite de 8 zile, gen Crăciun pe rit vechi, Crăciun în Moscova şi St. Petersburg, circuite de vară şi de toamnă. Alte oraşe care pot fi vizitate sunt Novgorod, cel mai vechi oraş slav şi cel mai important oraş istoric din nord-vestul Rusiei, Petrodvoreţ (Peterhof), reşedinţa de vară a ţarilor ruşi, situat la 25 km de St. Petersburg etc.

Pentru mai multe amănunte, care cu siguranţă vă vor atrage către Rusia, vă recomand link-ul http://www.paralela45.ro/oferte/circuite_rusia

 

 

Un comentariu


  1. Din noroc, mai avem (eencă) een afara Poienii şi centrul isoritc, aşa prost gestionat şi pus een valoare precum eel ştim, mai avem Branul, mai avem cetăţile săseşti (bisericile fortificate). Ce ne lipseşte este spiritul de comunitate şi asumarea istoriei (inclusiv a celei legate de prezenţa een trecut a saşilor şi ungurilor). Noi vrem ca turiştii să dea năvală een Braşov pentru nişte localuri de doi bani ale şmecherilor zilei, cu terasă cu umbreluţe customizate, musai la drumul mare. Turiştii eensă se duc acolo unde se simt bine, acolo unde atmosfera este relaxată, oamenii ospitalieri, natura curată, obiectivele de vizitat eengrijite etc. Nu cred că s-ar rezolva mare lucru cu autostrada / aeroportul, een privinţa turismului. Dar acestea ar fi benefice pentru mediul de afaceri şi pentru viaţa de zi cu zi a cetăţeanului de re2nd. Dar să ne luăm ge2ndul de la ele, ate2t timp ce2t capitala va fi la Bucureşti nu se vor face.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *