Zona de turism rural Bran-Moieciu (România – o fotografie şi o poveste / 42)

Zona Bran-Moieciu. Foto: Traian BĂDULESCU
Comuna Moieciu este situata în centrul tarii, la extremitatea sudica a judetului Brasov, între masivele Piatra Craiului si Bucegi, în culoarul Rucar-Bran. Aceasta zona constituie, practic, „Capitala” turismului rural romanesc si zona de unde a pornit aceasta forma de turism.
Accesul în Moieciu din Bucuresti se face pe drumul european E60, distanta între localitati fiind de 182 km. Accesul pe cale ferata se face folosind reteaua Bucuresti-Brasov (166 km) si Brasov-Zarnesti (cca. 30 km). Cadrul natural prezinta particularitati deosebite, datorita îmbinarii armonioase a diferitelor forme de relief (munte înalt, platou, forma valurita de-a lungul râurilor si vailor ce strabat terenul modelat de o retea hidrografica bogata), toate acestea creând un valoros potential economic si turistic.
Ca puncte de atractie pentru turisti se enumera obiectivele: Castelul Bran, Pestera Liliecilor, Cheile Moieciului, Prapastiile Magurei.

2 comentarii


  1. Chiar interesant. Cea ce am vazut pe saitul dvs. despre Zona de turism rural Bran-Moieciu (România – o fotografie si o poveste / 42) | Traian Badulescu m-a ajutat sa inteleg mai bine anumite lucruri. Te felicit pentru conceperea http://www.traianbadulescu.ro, care e un site care merita distribuita.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *